Χωρίς κατηγορία
EmailFacebookPinterest

Οι ανακαινίσεις και κατασκευές κτιρίων που αλλάζουν την Αθήνα

Οι ανακαινίσεις και κατασκευές κτιρίων που αλλάζουν την Αθήνα:

Σε ρυθμούς ανάπτυξης φαίνεται να επανέρχεται κατασκευαστικά η Αθήνα. Πέρα από τις οικοδομές που βλέπουμε να «ξεπηδούν» σε μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, μεγαλύτερα κατασκευαστικά project βρίσκονται επίσης στο πρόγραμμα επενδυτών. Κάποια από αυτά αφορούν γνωστά και αναγνωρίσιμα κτίρια της Αθήνας, ενώ νέες κατασκευές αυτοτελών κτιρίων συμπληρώνουν την ανανεωμένη εικόνα της πρωτεύουσας. Ας ρίξουμε μία ματιά σε κάποια από τα κτίρια αυτά που δημιουργούνται ή αλλάζουν όψη.

Εθνική Πινακοθήκη

Μετά από αρκετά χρόνια εργασιών κατασκευής και ανακαίνισης η νέα Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποιεί τα εγκαίνια της στις 25 Μαρτίου 2021. Οι καθυστερήσεις και οι οικονομικές υπερβάσεις ήταν πολλές, όμως τελικά το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες, καθώς και η τελική διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Το νέο κτίριο θα στεγάσει μόνιμες και έκτακτες εκθέσεις ζωγράφων όπως είναι ο Ιακωβίδης, ο Γύζης, ο Λύτρας Τσαρούχης. Ο σύγχρονος σχεδιασμός της εθνικής πινακοθήκης ταιριάζει στον χαρακτήρα της και δίνει το έναυσμα και για άλλες καινοτόμες και εντυπωσιακές κατασκευές. νέες κατασκευές

Hellenic Vibes Smart Hotel

Ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Το Hellenic Vibes Smart Hotel είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με 35 δωμάτια συνολικά, το οποίο φιλοξενείται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στο Μοναστηράκι. Αποτελεί μία αντίθεση ανάμεσα στο κλασικό και στο σύγχρονο, μέσω της ευρύτατης χρήσης των νέων τεχνολογιών. Η έξυπνες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται παντού, με αυτοματισμούς στα δωμάτια και απομακρυσμένη διαχείριση των χωρών. Ο πελάτης μπορεί να υποβάλλει ότι αίτημα επιθυμεί ηλεκτρονικά και να ενημερώνεται στο κινητό του για την κατάσταση του δωματίου, για το αν έχει γίνει καθαρισμός, για τη θερμοκρασία, για τον φωτισμό κλπ. νέες κατασκευές

Ξενοδοχείο Esperia

Πρόκειται για παλιό και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κτίριο της πρωτεύουσας. Η λειτουργία του διακόπηκε το 2010, όμως ισραηλινοί επενδυτές ανέλαβαν την αποκατάσταση του. Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2021, το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει και πάλι εξυπηρετώντας τους επισκέπτες, με σύγχρονες υπηρεσίες. Αρχιτεκτονικά διατηρούνται πάρα πολλά από τα στοιχεία της αρχικής κατασκευής και όψης, με καινοτόμες νέες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.  νέες κατασκευές

ΝΕΟΝ

Το ιστορικό καπνεργοστάσιο πού βρίσκεται επί της οδού Λένορμαν πρόκειται να αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο χορό πολιτισμού και τέχνης. Τα έργα αποκατάστασης και ανακαίνισης πραγματοποιούνται από τη Βουλή των Ελλήνων και τον οργανισμό ΝΕΟΝ απ’ όπου ο χώρος παίρνει την ονομασία του. Η επένδυση ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και από το 2021 θα αρχίσει να φιλοξενεί εκθέσεις κι άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, με σκοπό να εξελιχθεί σε έναν ανοιχτό χώρο συναντήσεων και επικοινωνίας.

Grand Hyatt Athens

Άλλο ένα ξενοδοχείο άλλαξε πρόσφατα όψη, αυτή τη φορά στην οδό Συγγρού. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Grand Hyatt, η ανακαίνιση του οποίου ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Προσφέρει ήδη σύγχρονες ανέσεις, τόσο στους επισκέπτες που το επιλέγουν για τη διαμονή τους, όσο και σε όσους πραγματοποιούν εκδηλώσεις στους μεγάλους και πολυτελείς χώρους που διαθέτει το κτίριο. Η θέα από την κορυφή στην πισίνα είναι εκπληκτική.

Τα γραφεία της Agemar

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά είναι το κτίριο του ναυτιλιακού ομίλου Agemar. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στην Καλλιθέα και ολοκληρώθηκε το 2018. Χαρακτηριστικό του είναι πως ένα μεγάλο μέρος των εξωτερικών χώρων καλύπτεται από φυτά. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα πράσινο κτίριο, όχι μόνο ενεργειακά αλλά και στην όψη, λόγω της χρήσης του φυσικού πρασίνου. Υπάρχουν σημεία στα οποία η βλάστηση είναι χαμηλή ή μέτρια και κάποια άλλα στα οποία είναι πιο βαθιά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο για μια «τσιμεντούπολη» όπως η Αθήνα.

The Wave

Στο ύψος του Φιξ και επί της Λεωφόρου Συγγρού θα ολοκληρωθεί σύντομα ένα νέο ενδιαφέρον κτίριο. Πρόκειται σύντομα να στεγάσει χώρους γραφείων και επιχειρήσεων. Το αρχικό σχέδιο ήταν η δημιουργία ξενοδοχείου αλλά γρήγορα αναθεωρήθηκε. Πρόκειται για ένα όμορφο αρχιτεκτονικά κτίριο, το οποίο έχει ως χαρακτηριστικό τον πράσινο χώρο στην ταράτσα. Στο roof garden θα στεγάζεται κάποιος χώρος ψυχαγωγίας και εστίασης, ανοιχτός τόσο για τους εργαζόμενους του κτιρίου, όσο και για όποιον άλλο επιθυμεί να επισκεφθεί στο κτίριο.

Τα γραφεία της Generali

Επίσης στη Λεωφόρο Συγγρού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο προχώρα με γρήγορους ρυθμός η κατασκευή των νέων γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας General. Η συνολική επένδυση φτάνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Το κτίριο θα στεγάζει γραφεία και αποτελεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται περί τις αρχές του 2022. Θα χρησιμοποιηθεί από τη Generali, η οποία έχει επιτευχθεί ήδη συμφωνία αγοράς με τους επενδυτές.

 

Copyright: Vasilopoulos Estates