Κτηματαγορά
EmailFacebookPinterest

Τα νέα εμπορικά κέντρα αλλάζουν την εικόνα της πρωτεύουσας

Τα νέα εμπορικά κέντρα αλλάζουν την εικόνα της πρωτεύουσας:

Σημαντικές επενδύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Αττική, προσφέροντας μία νέα εικόνα στην πρωτεύουσα. «Πρωταγωνιστές» σε αυτή την επενδυτική έξαρση είναι τα εμπορικά κέντρα που αναμένεται παράλληλα να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές και στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Πέρα από τις ανακαινίσεις και τις εργασίες επεκτάσεων στα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή πολλών νέων εμπορικών κέντρων στην Αττική. Στο σύνολο της χώρας θα μιλάμε σύντομα για περισσότερα από 40 επαγγελματικά ακίνητα διαμορφωμένα ως εμπορικά κέντρα, με συνολική έκταση κοντά στα επίπεδα του 1 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τα νέα αυτά εμπορικά κέντρα της Αττικής.

Τα εμπορικά κέντρα στο Ελληνικό

Η Lamda Development, η οποία προχώρα την επένδυση στο Ελληνικό, προετοιμάζεται γενικότερα για δραστηριοποιηθεί πολύ δυναμικά στον χώρο των εμπορικών κέντρων. Ο μεγάλος στόχος είναι τα τρία εμπορικά κέντρα τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν εντός του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο εμπορικό κέντρο που θα κατασκευαστεί θα βρίσκεται στην πάνω πλευρά της έκτασης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, και θα έχει ολοκληρωθεί πιθανότατα έως το 2025.

Tο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΟΣΕ στον Πειραιά

Πρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο συνολικής έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων με προϋπολογισμό που φτάνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά από την ίδια την ΓΑΙΟΣΕ. Η τοποθεσία είναι ακριβώς πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει πλήθος από εμπορικές χρήσεις, πολυχώρους, κεντρική αγορά τροφίμων, χώρους στάθμευσης κλπ. Τη διαχείριση του έργου θα αναλάβει κάποιος ανάδοχος για διάστημα 50 ετών και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτικές εταιρείες. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί σε μία εξαιρετική θέση, στον κεντρικό μεταφορικό κόμβο του Πειραιά. Υπάρχει επίσης η προοπτική κατασκευής και ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Το εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση Αττικής

Το εμπορικό κέντρο και κέντρο αναψυχής στη Μεταμόρφωση Αττικής θα ξεπερνά σε κόστος κατασκευής τα 93 εκατομμύρια ευρώ. Ο επενδυτής ονομάζεται Παν. Κωνσταντίνου είναι ο ίδιος επιχειρηματίας ο οποίος διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall. Το εμπορικό κέντρο που θα κατασκευαστεί θα περιλαμβάνει σύγχρονους χώρους εστίασης καθώς και καταστήματα κάθε είδους σε μία έκταση 90 στρεμμάτων. σε αυτή τη φάση προχωρούν οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στο ακίνητο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου που θα καλύπτει μία έκταση 55.000 τετραγωνικών μέτρων και θα έχει την ονομασία Academy gardens. Στις προθέσεις της αμερικανικής επιχείρησης Hines που πραγματοποιεί την επένδυση είναι η δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου το οποίο θα υπάρχουν λίγα Μόνο καταστήματα, μεγάλης επιφάνειας, παρόμοια δηλαδή με το Smart Park στα Σπάτα. Φαίνεται πως επιχειρήσεις όπως η Leroy Merlin και Praktiker έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη μίσθωση χώρου στο νέο εμπορικό κέντρο.

Το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό

Οι εξελίξεις που αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού φαίνεται πως «συμπαρασύρουν» την ολοκλήρωση της κατασκευής του ημιτελούς εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο που ξεκίνησε η Μπ. Βωβός και το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρώσει η Hines. Μάλιστα η αμερικανική εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με την Alpha Bank η οποία κατέχει το ακίνητο. Το νέο εμπορικό κέντρο θα έχει έκταση 50.000 τετραγωνικά μέτρα. Τα ήδη κατασκευασμένα υπόγεια και ο πρώτος και δεύτερος όροφος θα διατηρηθούν, ενώ το υπόλοιπο τμήμα αναμένεται να κατεδαφιστεί.

Το εμπορικό κέντρο στην Κάντζα

Πρόκειται για επένδυση που θα ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ. Το εμπορικό κέντρο θα έχει εμβαδό 89.000 τετραγωνικά μέτρα και θα κατασκευαστεί στο πρώην κτήμα Καμπά. Πέραν των εμπορικών χρήσεων προβλέπεται η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και χώρων για γραφεία, καθώς βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερα προσβάσιμη συγκοινωνιακά. Πρόκειται για ένα σύνθετο project, το οποίο έχει αναλάβει η Reds, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο νέος αυτός χώρος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολύ πράσινο, λίμνες, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Οι επεκτάσεις στα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα

Πέραν των νέων, έργα επέκτασης πραγματοποιούνται σε τέσσερα ακόμη εμπορικά κέντρα εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής. Πρόκειται για το River West στη Λεωφόρο Κηφισού από τον όμιλο Viohalco, για το Athens Heart στην Πειραιώς που θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets με προσθήκη χώρων ψυχαγωγίας, του Athens Capitol στο κέντρο της Αθήνας όπου στεγάζεται το Μουσείο αυτοκινήτου και του South Polis στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο αναμένεται επίσης να αναβαθμιστεί.

 

Copyright © Vasilopoulos Estates