Αρχιτεκτονική και Κατασκευές, Real Estate Global
EmailFacebookPinterest

Τα σύγχρονα ξενοδοχεία που πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στην Αθήνα

Τα σύγχρονα ξενοδοχεία που πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στην Αθήνα

Στο τελικό στάδιο των κατασκευών και ανακαινίσεων βρίσκονται σημαντικά σύγχρονα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, που αναμένονται να λειτουργήσουν εντός του 2021. Κάποια από αυτά ήταν προγραμματισμένο ήδη να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από το 2020, όμως ο κορονοϊός καθυστέρησε τα πράγματα. Οι ξενοδοχειακές μονάδες αυτές είναι το αποτέλεσμα επενδύσεων ελληνικών και κυρίως ξένων επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίες είναι δίχως αμφιβολία πιο έντονες το τελευταίο διάστημα. Ας ρίξουμε μία ματιά συνοπτικά σε κάποια από τα ξενοδοχεία αυτά πού βρίσκονται στο κέντρο ακριβώς της πόλης:

Ξενοδοχείο Moxy στην οδό Σταδίου

συγχρονα ξενοδοχεια

Στην οδό Σταδίου 65 έχει πραγματοποιηθεί η επένδυση των εταιρειών Dimand και Prodea Investments, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Το οκταώροφο ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2021. Έχει συνολικό εμβαδόν επιφάνειας 11.300 τ.μ. και δυναμικότητα 200 δωματίων. Έχει παραχωρηθεί από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στους επενδυτές για 25 χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 20 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΝΥΧ Athens στην οδό Σταδίου

σύγχρονα ξενοδοχεία

Στην οδό Σταδίου 22 ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Esperia, το οποίο θα λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με την ονομασία NYX Athens. Η επένδυση πραγματοποιείται από την εταιρεία Fattal Hotels και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ξεπερνά σε ύψος τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Τα εγκαίνια της νέας μονάδας αναμένεται να γίνουν εντός του 2022.

 

Ξενοδοχείο Milos στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη

σύγχρονα ξενοδοχεία

Στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 υλοποιηθεί η επένδυση σε άλλο ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από την εταιρεία Intrakat. Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο δυναμικότητα 45 δωματίων που θα στεγαστεί σε ένα νεοκλασικό, διατηρητέο κτίριο. Η ονομασία της νέας ξενοδοχειακής μονάδας θα είναι Xenodocheio Milos, ενώ το συνολικό κόστος ανακατασκευής του φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα εγκαινιαστεί εντός του 2021.

 

Ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια

Ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια

 

Πρόκειται για το τρίτο ξενοδοχείο που ανοίγει κατά σειρά η εταιρεία Brown hotels στο κέντρο της Αθήνας μετά τα DAVE Red Athens και Brown Acropol που επίσης βρίσκονται στην Ομόνοια. Μιλάμε στην ουσία για την ανακατασκευή ενός ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας, του La Mirage, η οποία ήταν προγραμματισμένη αρχικά να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω του κορονοϊού και έτσι τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας του La Mirage θα πραγματοποιηθούν εκτός απροόπτου το καλοκαίρι του 2021, και θα προσθέσουν ένα ακόμη κτίριο στα σύγχρονα ξενοδοχεία της πόλης.

 

Ξενοδοχείο Kaniggos 21
σύγχρονα ξενοδοχεία

 

Το ομώνυμο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος 21 ανακατασκευάζεται και εκσυγχρονίζεται. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στη συμβολή με την οδό Χαλκοκονδύλη στην πλατεία Κάνιγγος. Οι εργασίες καθυστέρησαν τελικά λίγο, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό και τον τουρισμό, όμως το συγκρότημα θα είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους τουρίστες και όσους άλλους επιθυμούν φιλοξενία από το καλοκαίρι του 2021 και μετά.

 

Hellenic Vibes στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίας Ειρήνης

σύγχρονα ξενοδοχεία

Στο Μοναστηράκι ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση ενός ακόμη νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο λειτουργεί ήδη ως ξενοδοχείο υψηλής τεχνολογίας (Smart Hotel). Επενδυτής του συγκεκριμένου project είναι η Prodea Investments που δημιούργησε ένα ιδιαίτερα σύγχρονο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 35 κλινών. Οι υπηρεσίες είναι επιπέδου 5 αστέρων και εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λάτρεις των νέων τεχνολογιών.

 

The Cohort Athens στην οδό Λιοσίων

cohort-athens

Πολύ σύντομα, πριν το καλοκαίρι του 2021, αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του The Cohort Athens, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λιοσίων 93. Μιλάμε για ένα νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και δυναμικότητας 100 κλινών. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εντάσσεται επίσης στην κατηγορία των έξυπνων ξενοδοχείων (Smart hotels) καθώς δίνεται μεγάλη έμφαση στον τομέα πληροφόρησης και υπηρεσιών με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Οι επενδυτές είναι από το Λίβανο.

 

82 Evripidou Hotel

σύγχρονα ξενοδοχεία

Στην οδό Ευριπίδου 82 θα λειτουργήσει εντός του 2021 το 82 Evripidou Hotel. Μιλάμε για μία επένδυση των ισραηλινών εταιρειών Brown Hotels και Ficus Investments. Δύο πενταόροφα κτίρια συνδυάστηκαν για να δημιουργηθεί ένα Boutique Hotel που θα έχει συνολικά 63 κλίνες.

 

Omega Hotel στη συμβολή Πειραιώς και Ζήνωνος

Στην οδό Πειραιώς 10 θα λειτουργήσει από το 2021 το Omega Hotel, το οποίο θα διαθέτει 50 κλίνες και σύγχρονες υποδομές εστίασης και φιλοξενίας. Η επένδυση πραγματοποιείται από κινεζική εταιρεία και το ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων, πολύ κοντά στην Ομόνοια. Πρόκειται ουσιαστικά για ανακατασκευή προηγούμενου, παλιού κτιρίου.

Copyright Vasilopoulos Estates